Gå videre til innhold
Arild Hansen (ABL) og Gunnar Dackevall (eLife Nordic) gleder seg til å samarbeide om å skape Norges største møteplass for bilbransjen.
Arild Hansen (ABL) og Gunnar Dackevall (eLife Nordic) gleder seg til å samarbeide om å skape Norges største møteplass for bilbransjen.

Pressemelding -

- Elbilrevolusjonen gjør det helt riktig med nytt samarbeid om Norges største møteplass for bilbransjen

Med forventninger om at 98 prosent av bilparken vil bestå av elbiler om noen få år, er arrangørene bak Automessen og eCarExpo overbevist om at det er riktig å inngå et samarbeid om å skape Norges største møteplass for bilbransjen. – Det nye samarbeidet innebærer helt nye muligheter som vil komme hele bransjen til gode, lover direktør Arild Hansen i Autobransjens Leverandørforening.

På en pressekonferanse tidligere i dag la Arild Hansen og Gunnar Dackevall, CEO i eLife Nordic, frem sine perspektiv på hvorfor de to arrangørene nå inngår et nytt samarbeid om å skape et stort fellesarrangement rettet mot bilbransjen. Ambisjonen er å fylle hele NOVA Spektrums samlede utstillingsareal på drøyt 40 000 kvadratmeter med utstillinger, demonstrasjoner, fagseminarer og andre opplevelser i perioden 5-9.februar 2025.

- Våre to arrangement representerer hele bredden innenfor verdikjeden for bil og kjøretøy. Gjennom å samarbeide om å skape Norges største møteplass for bilbransjen gjør man det mulig å skape et mylder av aktivitet og opplevelser som gjør våre arrangement enda mer spennende og interessant for flere enn tidligere. Det blir rett og slett enda flere utstillere og enda flere lanseringer, demonstrasjoner og prøvekjøringer.

I tillegg legger samarbeidet til rette for et bedre og bredere faglig program med mer innhold, innsikt og inspirasjon. Gjennom å legge Automessen og eCarExpo i parallell svarer man på ambisjonen om å gi begge arrangement et nytt løft, sier Arild Hansen.

Pågående elbilrevolusjon
På pressekonferansen la Arild Hansen frem tall fra OFV som viser at det har vært en sterk vekst i den totale bilparken over tid, med størst vekst innenfor elbilsegmentet. I følge OFVs prognoser vil hele 98 prosent av samlet bilsalg i 2030 bestå av elbiler. Det gir en anslått elbilpark på mer enn 1,6 millioner kjøretøy om seks år – mot en forventning på om lag 1,2 millioner bensin- og dieselbiler.

- Vi befinner oss i en enorm omstilling i møte med den pågående elbilrevolusjonen. Prognosene viser at det om bare noen år vil det være flere elbiler på veiene sammenlignet med antall bensin- og dieselkjøretøy. Dette gir en ytterligere bekreftelse på at det er riktig av ABL å arrangere Automessen i parallell med eCarExpo. Vi trenger å koble oss tett på den delen av verdikjeden som eCarExpo samarbeider med, og som blir en viktig og dominerende del av fremtidsmarkedet til våre medlemmer om kort tid, sier Hansen.

  Kunder i kjøpsmodus
  Gunnar Dackevall står bak Europas største elbilmesse – ecarExpo – som ble arrangert i Norge for første gang i 2024. På pressekonferansen la Dackevall frem tall som viser at arrangementet ble en stor suksess, og at man har lykkes med å etablere et konsept som tiltrekker seg riktig målgruppe:

  - Vår besøksundersøkelse i etterkant av eCarExpo på NOVA Spektrum viser at over halvparten av de besøkende planlegger å kjøpe eller lease en elbil i løpet av de neste 12 månedene. Det er også svært mange som melder at de allerede nå ønsker å besøke arrangementet i 2025. Dette gjelder både bransjefolk og ordinære besøkende, forteller Gunnar Dackevall.

  Svært effektiv salgs- og markedsføringskanal
  Gunnar Dackevall forventer i likhet med Arild Hansen at det nye samarbeidet mellom Automessen og eCarExpo vil gi et felles løft for begge arrangementene, og at dette er riktig vei å gå:

  - Våre møteplasser utfyller hverandre på en måte som både publikum, utstillere og øvrige samarbeidspartnere vil få stor glede og nytte av. For bransjen representerer vi en svært effektiv salgs- og markedsføringskanal. Samtidig skaper vi en arena som er med på å fremme økt dialog og samarbeid på tvers av næringsaktører som er helt avhengig av å jobbe enda tettere sammen for å lykkes med å bevare og forsterke egen konkurransekraft.

  Sist, men ikke minst, får vi bidratt til at norske forbrukere kan se og oppleve det siste innen elbiler og elbilteknologi. Dette bidrar til at flere velger å anskaffe en elbil neste gang de skal kjøpe bil, sier Dackevall.

   Emner

   Kategorier

   Regions


   NOVA Spektrum skaper og legge til rette for messer, arrangement og events. Vår virksomhet omfatter en kombinasjon av egeneide og eksterne arrangement. I 2024 avholdes følgende egeneide arrangement:

   Oslo Design Fair
   Camp Villmark
   Hagemessen
   Oslo Dog Show
   Oslo Motor Show
   Park og Anleggsmessen

   Les mer om alle våre arrangement i 2024 på https://novaspektrum.no/

   Kontakter

   Pressevakt / spørsmål om akkreditering arrangement

   Pressevakt / spørsmål om akkreditering arrangement

   Pressekontakt Pressehenvendelser og spørsmål om akkreditering +47 97677528
   Iman Winkelman

   Iman Winkelman

   Pressekontakt Leder for kommunikasjon og samfunnskontakt 97677528

   Norges største møteplass for nærings,- organisasjons- og kulturliv

   NOVA Spektrum (tidligere Norges Varemesse) skaper og legger til rette for messer, arrangement og events. Våre møteplasser omfatter både fag- og publikumsmesser, så vel som møter, kurs og konferanser. NOVA Spektrum er et heleid datterselskap av Stiftelsen NOVA Spektrum som også eier og driver Oslo Spektrum Arena AS.

   NOVA Spektrum

   Messeveien 8
   2004 Lillestrøm
   Norge