Gå videre til innhold
NOVA Spektrum overtar Norges største reiselivsmesse, TravelXpo. På bildet kommersiell direktør i NOVA Spektrum Liv Kindem sammen med Stewart Stjernholm, CEO i Compass Fairs. Foto: NOVA Spektrum.
NOVA Spektrum overtar Norges største reiselivsmesse, TravelXpo. På bildet kommersiell direktør i NOVA Spektrum Liv Kindem sammen med Stewart Stjernholm, CEO i Compass Fairs. Foto: NOVA Spektrum.

Pressemelding -

NOVA Spektrum overtar Norges største reiselivsmesse

NOVA Spektrum overtar alle rettighetene til TravelXpo, Norges største reiselivsmesse med 7300 besøkende og om lag 200 utstillere. Oppkjøpet innebærer at arrangementet flyttes til NOVA Spektrum med førstegangs gjennomføring i Lillestrøm 10-12.januar 2025.

Compass Fairs har besluttet å selge TravelXpo med overføring av alle rettighetene til NOVA Spektrum. Dette innebærer at NOVA Spektrum blir ny arrangør av Norges største reiselivsmesse og umiddelbart går i gang med å planlegge TravelXpo 10-12.januar 2025. Bransjen har selv ønsket seg en slik løsning i møte med ambisjonen om å styrke arrangementet ytterligere.

Større og mer opplevelsesrik møteplass
Oppkjøpet av TravelXpo legger til rette for at NOVA Spektrum kan videreføre det gode arbeidet som er gjort med å bygge opp et arrangement med høy kjennskap i markedet.

- Oppkjøpet av TravelXpo gir oss muligheten til å videreutvikle Norges største reiselivsmesse til å bli en enda større og mer opplevelsesrik møteplass for alle besøkende. Vi har stor tro på reiselivsnæringens fremtidspotensial, og ønsker å bidra til at selskapene i bransjen kan lykkes enda bedre med salg, markedsføring og relasjonsbygging, sier Liv Kindem, Kommersiell direktør i NOVA Spektrum.

  Mål om flere besøkende
  Liv Kindem mener Travelxpo passer perfekt inn i arrangementsporteføljen til NOVA Spektrum. NOVA Spektrum eier flere av Norges største publikumsarrangement med gode besøkstall og ferske publikumsrekorder i 2024. Frem til 2012 var også NOVA Spektrum arrangør av reiselivsmessen. Nå blir det nye reiselivsopplevelser på arenaen i Lillestrøm.

  - Flere av våre store publikumsmesser som Camp Villmark og Hagemessen har hatt svært gode besøkstall denne våren. Vi tror dette skyldes vår evne til å skape unike opplevelser basert på riktig utstillermiks i kombinasjon med kreativt innhold i form av spennende og interessante aktiviteter som engasjerer mange. Vårt mål er også å gjøre TravelXpo til enda bedre og mer attraktiv møteplass som tiltrekker seg flere besøkende gjennom å tilføre arrangementet mer innhold og enda flere opplevelser, sier Kindem.

   Liv Kindem viser til at NOVA Spektrum besitter landets største fagkompetanse innen messer og arrangement, og at arenaen i Lillestrøm også har en egen mat- og drikkeavdeling som gjør det mulig å lage spesialtilpassede mat- og drikkekonsepter til hvert arrangement. Dette gjør det mulig å løfte kvaliteten til Travelxpo på viktige områder som skaper økt publikumsinteresse.

   Vil favne hele bredden av reiselivsnæringen
   Liv Kindem har selv mange års fartstid fra reiselivsbransjen, og har blant annet innehatt flere ledende roller gjennom nærmere 15 år i Nordic Choice Hotels (nå Strawberry). Kindem har også vært markedssjef for Birken AS som står bak Birkebeinerrennet, og trekker på erfaringene fra disse rollene i arbeidet med å videreutvikle TravelXpo i regi av NOVA Spektrum:

   - Vi er opptatt av at TravelXpo skal favne både bredde- og nisjeaktørene i den norske og internasjonale delen av bransjen, og være hele reiselivsnæringens felles møteplass for å få frem alle de unike opplevelsene som er tilgjengelige i markedet. Basert på egen erfaring vet jeg mye om hvor viktig det er å være til stede på et arrangement som mange besøker for å bli bedre kjent med hvilke muligheter som finnes på områdene for ferie, fritid og opplevelser, avslutter Kindem.

   Related links

   Emner

   Kategorier

   Regions


   NOVA Spektrum skaper og legge til rette for messer, arrangement og events. Vår virksomhet omfatter en kombinasjon av egeneide og eksterne arrangement. I 2024 avholdes følgende egeneide arrangement:

   Oslo Design Fair
   Camp Villmark
   Hagemessen
   Oslo Dog Show
   Oslo Motor Show
   Park og Anleggsmessen

   Les mer om alle våre arrangement i 2024 på https://novaspektrum.no/

   Kontakter

   Pressevakt / spørsmål om akkreditering arrangement

   Pressevakt / spørsmål om akkreditering arrangement

   Pressekontakt Pressehenvendelser og spørsmål om akkreditering +47 97677528

   Norges største møteplass for nærings,- organisasjons- og kulturliv

   NOVA Spektrum (tidligere Norges Varemesse) skaper og legger til rette for messer, arrangement og events. Våre møteplasser omfatter både fag- og publikumsmesser, så vel som møter, kurs og konferanser. NOVA Spektrum er et heleid datterselskap av Stiftelsen NOVA Spektrum som også eier og driver Oslo Spektrum Arena AS.

   NOVA Spektrum

   Messeveien 8
   2004 Lillestrøm
   Norge