Gå videre til innhold
Oslo Motor Show og Tons of Rock inngår nytt samarbeid.
Oslo Motor Show og Tons of Rock inngår nytt samarbeid.

Pressemelding -

To av Norges største festivaler inngår unikt samarbeid - Lover å skape enda større musikk- og motorglede!

To av Norges største festivaler inngår et nytt samarbeid for å skape enda bedre opplevelser for alle besøkende på arrangementene de neste årene. Sammen skal vi skape enda større musikk- og motorglede for alle nordmenn, lover arrangørene bak Tons of Rock og Oslo Motor Show.

Arrangørene bak Tons of Rock og Oslo Motor Show har signert en ny avtale der partene forplikter seg til å samarbeide om å skape aktivitet på hverandres festivaler de neste årene. Den nye avtalen innebærer et historisk løft både for NOVA Spektrums største besøksarrangement, og for rockefestivalen Tons of Rock som har utviklet seg til å bli en av Norges største musikkfestivaler.

- Vil treffe midt i hjertet
- Den nye samarbeidsavtalen innebærer at Oslo Motor Show vil være sterkt til stede på Tons of Rock med en egen utstilling bestående av eksklusive kjøretøy og en spesialdesignet stand med aktivitet og underholdning. Dette vil treffe midt i hjertet til mange av festivaldeltakerne, ettersom rockefestivalen tiltrekker seg et stort antall publikummere med et lidenskapelig forhold til både musikk, motor og kjøretøy, sier prosjektleder Show Tommy Larsen.

Opp mot 150 000 publikummere
Tommy Larssen er ansvarlig for et av Norges største arrangement rettet mot bil- og motorinteresserte, og har de siste årene opplevd en enorm besøksvekst på Oslo Motor Show. Høsten 2023 samlet arrangementet nærmere 53 000 besøkende. Tons of Rock hadde mer enn 100 000 årlige publikummere i 2023, med forventning om en økning til hele 150 000 i år. I sum representerer de to arrangementene store events som tiltrekker seg mange besøkende og tilreisende fra hele Norge og resten av Norden. Larssen utdyper samarbeidet slik:

- Når Metallica spiller på Tons of Rock 26.juni foran ti-tusenvis av elleville fans skal vi sørge for at publikummerne også kan få en smakebit av de fantastiske opplevelsene som Oslo Motor Show representerer.

Lidenskapelige motorentusiaster i rockeverden

- Vi må huske på at kombinasjonen av musikk- og motoropplevelser henger tett sammen. Eksempelvis er Metallicas vokalist James Hetfield en lidenskapelig motorentusiast med en større samling av sjeldne, historiske kjøretøy. Det er heller ikke lenge siden vi hentet Elvis Presleys unike kabriolet – en av BMWs dyreste og mest eksklusive biler - til Norge. Dette fikk stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, og er en type attraksjon som bringer oss tett på målgruppen som også Tons of Rock henvender seg til, sier Larssen.

   Perfekt samarbeidspartner
   Medgründer av Tons of Rock Mads Martinsen er i likhet med Tommy Larssen svært fornøyd med det nye samarbeidet, og tror tilstedeværelsen til Oslo Motor Show vil bidra til å gjøre den årlige musikkfestivalen på Ekebergsletta i Oslo til en enda bedre opplevelse for alle publikummere. Samtidig vil også Tons of Rock være sterkt til stede på Oslo Motor Show:

   - For oss er Oslo Motor Show en perfekt samarbeidspartner og vi ønsker også å se på andre muligheter for å bruke en av Norges største møteplasser for alle motor- og kjøretøyinteresserte til å skape spennende innhold som engasjerer alle besøkende. Vår felles ambisjon er å lage en enda bedre rockefestival og enda bedre motorfestival, og å skape enda mer musikk- og motorglede hos alle nordmenn, fastslår Mads Martinsen.

   Samarbeidsavtalen mellom Tons of Rock og Oslo Motor Show gjelder for perioden 2024 – 2026 med intensjon om forlengelse. Ytterligere detaljer rundt samarbeidet vil bli formalisert som del av det løpende samarbeidet i avtaleperioden.

   Related links

   Emner

   Kategorier

   Regions


   NOVA Spektrum skaper og legge til rette for messer, arrangement og events. Vår virksomhet omfatter en kombinasjon av egeneide og eksterne arrangement. I 2024 avholdes følgende egeneide arrangement:

   Oslo Design Fair
   Camp Villmark
   Hagemessen
   Oslo Dog Show
   Oslo Motor Show
   Park og Anleggsmessen

   Les mer om alle våre arrangement i 2024 på https://novaspektrum.no/

   Kontakter

   Tommy Larssen

   Tommy Larssen

   Pressekontakt Prosjektleder Oslo Motor Show 93283932 Oslo Motor Show

   Norges største møteplass for nærings,- organisasjons- og kulturliv

   NOVA Spektrum (tidligere Norges Varemesse) skaper og legger til rette for messer, arrangement og events. Våre møteplasser omfatter både fag- og publikumsmesser, så vel som møter, kurs og konferanser. NOVA Spektrum er et heleid datterselskap av Stiftelsen NOVA Spektrum som også eier og driver Oslo Spektrum Arena AS.

   NOVA Spektrum

   Messeveien 8
   2004 Lillestrøm
   Norge