Gå videre til innhold
Stolte vinnere sammen med kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun.
Stolte vinnere sammen med kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun.

Pressemelding -

Den Romantiske hagen vant årets skole-NM i anleggsgartnerfaget

Vinneren av årets skole-NM i anleggsgartnerfaget er «Den romantiske hagen» laget av elever ved Lena-Valle videregående skole. Kunnskapsministeren hyllet anleggsgartnerfaget i sin offentliggjøring av vinneren på Hagemessen 2024 i regi av NOVA Spektrum.

I sin offentliggjøring av årets vinner av skole-NM trakk Kari Nessa Nordtun frem anleggsgartnerne som en viktig samfunnsressurs på mange områder. Statsråden pekte blant annet på at anleggsgartnerne spiller en viktig rolle for å skape pene og praktiske uterom med bred funksjonalitet som vi alle har glede av. Nordtun gjorde også et viktig poeng ut av at de flotte designhagene som elevene har laget på Hagemessen viser hvor allsidig fagområdet er.

Årets vinner er Den romantiske hagen
Gjennom hele uken har elever fra hele landet konkurrert i skole-NM i anleggsgartnerfaget. Konkurransen arrangeres gjennom et samarbeid mellom Norske anleggsgartnere – miljø og landskapsentreprenører (NAML), WorldSkills Norway og Hagemessen i regi av NOVA Spektrum. Før Hagemessen åpnet for publikum fredags morgen offentliggjorde kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun vinneren av årets skole-NM: Den romantiske hagen laget av elever ved Lena-Valle videregående skole.

Med hjerte for detaljer
Juryen skriver blant annet følgende i sin begrunnelse for valg av vinner:

«Vinnerlaget har utmerket seg med en hage som gir et optisk design, og evnet å lure noen i juryen til å tro at hagen var større enn den var. I tillegg ser juryen at laget har gjennomført oppgaven med hjerte for detaljer. De har vist god samarbeidsevne og god forståelse for opprinnelig plantegning. Arbeidet er utført i forhold til utlevert design, har tatt de endringer som har oppstått underveis, og løst dem på en kreativ og god måte.

Studentene har vist gode planleggings- og gjennomføringsevner, og juryen er imponert over arbeidet de har lagt bak seg».

Kjendistung jury i 2024
Juryen for skole-NM i anleggsgartnerfaget har i år bestått av:

  • Worldskills ved Nils Karjetta

  • NAML ved Stig Aslaksen

  • Norske Hagedesignere ved Kirsti Marie Hougen

  • Finn Schjøll (Kjent fra TV2)

  • Kjersti Bergesen (Aktuell fra TV2s Tid for hjem og Tid for hage)

  • Espen Skarphagen (Aktuell fra «Grøntpodden», bloggen «Skarpihagen» og som ny dommer i Sommerhytten på TV2)


Emner

Kategorier

Regions


NOVA Spektrum skaper og legge til rette for messer, arrangement og events. Vår virksomhet omfatter en kombinasjon av egeneide og eksterne arrangement. I 2024 avholdes følgende egeneide arrangement:

Oslo Design Fair
Camp Villmark
Hagemessen
Oslo Dog Show
Oslo Motor Show
Park og Anleggsmessen

Les mer om alle våre arrangement i 2024 på https://novaspektrum.no/

Kontakter

Iman Winkelman

Iman Winkelman

Pressekontakt Leder for kommunikasjon og samfunnskontakt 97677528
Cecilie Svabø

Cecilie Svabø

Pressekontakt Prosjektleder Hagemessen 90612669 Hagemessen

Norges største møteplass for nærings,- organisasjons- og kulturliv

NOVA Spektrum (tidligere Norges Varemesse) skaper og legger til rette for messer, arrangement og events. Våre møteplasser omfatter både fag- og publikumsmesser, så vel som møter, kurs og konferanser. NOVA Spektrum er et heleid datterselskap av Stiftelsen NOVA Spektrum som også eier og driver Oslo Spektrum Arena AS.

NOVA Spektrum
Messeveien 8
2004 Lillestrøm
Norge